Уникалните възможности за предприемачество

Предприемачеството е социална и икономическа дейност, която се осъществява от предприемачи. Това са хора, които създават нови стойности чрез труд, вложено време, усилия, пари, знания и умения. Които поемат рисковете и които получават „наградите” или поемат негативите и загубите от начинанието с което са се заели. Предприемачи могат да бъдат мениджъри, собственици, откриватели и дори кметове, както и много други.

Компютърния бизнес и информационните технологии са дали възможност на много предприемачи да развиват своя бизнес в сферата на високите технологии. Като някой от тях в момента са едни от водещите на пазара и техните компании са натрупали огромни капитали и са завладели част от този пазар.

Това са хора, който са използвали някой от предприемаческите стратегии формулирани от „бащата” на предприемачеството Питър Дракър в неговата книга „Иновации и предприемачество”.

Един от предприемачите успял в този бизнес е Майкъл Дел собственик на Dell Computer Corporation , който е най-младият милиардер на планетата. Началото на неговия бизнес започва от университета в Тексас, където сглобява и продава компютри по поръчка като ги изпраща по пощата. Той използва части закупувани от складове на едро на производители. Тези компютри били клонинги на компютрите IBM ( фирма наложила се на пазара ), но с по- добри качества и на по-ниска цена. Той използва стратегия наречена от Питър Дракър „стратегия на съзидателна имитация”.

Майкъл Дел стартира своя бизнес с 1000 долара от стая на студентско общежитие, а днес притежава богатство на стойност над 5 милиарда долара.

Друг пример е компанията „HP” ( Хюлет-Пакард ). Основана през 1939 година в един гараж в Калифорния от двама младежи на име Уилям Хюлет и Дейвид Пакард. Те започват началото като сглобяват първия осцилатор за масова употреба. През седемдесетте години компанията произвежда над 370 продукта и се включва в компютърния бизнес след като произвежда първия си персонален компютър HP 3000. През 1994 година продажбите и достигат 20 милиарда долара.


Други реферати:
Биполярни прибори
Електроенергия от слънцето. Технологии, принципи, приложения
Автоматизация на технологични процеси
Векторно управление на тягови асинхронни електродвигатели за метрополитен
Безочилатни стереоскопски дисплеи с динамични поляризатори и затвори с подвижни граници между две взаимно комплементарни значения на оптическите свойства (амплитудно затихване, поляризация, спектър)


Изтегли рефератаБезочилатни стереоскопски дисплеи с динамични поляризатори и затвори с подвижни граници между две взаимно комплементарни значения на оптическите свойства (амплитудно затихване, поляризация, спектър) - Facebook Image
Сайтът се поддържа от DH Studio | pomagalo1.com © 2012 | Общи условия