Видове мениджъри, лидерство

Това е тайната: Не можете да накарате слона да скача, освен ако нямате добро сърце. Добрината в лидерството означава да следвате Лидерския закон:

Ще водя хората по такъв начин, че не само ще постигаме по-добри резултати, но и ще ставаме по-добри като лидери и хора”.

Повечето лидери се фокусират върху първата част „ще постигаме по-добри резултати” и забравят за втората част. Когато имате добро сърце, да постигате резултати и да помагате на хората да стават по-добри не са две различни неща, а едно и също нещо.

От сега нататък, гледайте на всяко лидерско предизвикателство, с което се сблъсквате като на начин да подпомогнете хората да увеличат своите познания, умения, кураж, решителност и лидерски способности. Да създавате и да се грижите за подобна перспектива е добрина.

Но не бъркайте добрината с това да бъдете добър. Не правете грешката да помислите, че добрина е да накараш хората просто да се чувстват добре. Не правете грешката да смятате, че добрина е да позволяваш на хората да дават воля на най-лошите аспекти на техните характери, на мързела си, на несъобразителността си, на егоизма си и т.н.

Имайте предвид, че вие можете да сте добър и въпреки това хората да са фрустрирани от вас. Много велики лидери, с които съм поддържал връзка са ме фрустрирали, защото са искали от мен да премина през предизвикателства, през които иначе не бих преминал. Всъщност, дълбоката човешка и емоционална връзка между лидер и последователи не може да се получи без голяма доза фрустрация. Но аз съм бил мотивиран въпреки фрустрацията си, защото съм усещал, че в сърцето си тези лидери са ми желали само най-доброто.

Да, чрез умения, убедителност, разбиране, енергичност, образование и напътствия, вие можете да накарате слона да скача - поне докато го правите с добрина в сърцето.


Други реферати:
Дълготрайни активи
Контрол на ДМА
История на фирма Microinvest
ДДС-България
Анализ на разходите


Изтегли рефератаАнализ на разходите - Facebook Image
Сайтът се поддържа от DH Studio | pomagalo1.com © 2012 | Общи условия