Връзки с обществеността и кризисни ситуации

ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА И КРИЗИСНИ СИТУАЦИИ


Живеем в динамичен и променящ се свят. Новините в медииното пространство „валят” една след друга. Бързо развиващите се комуникационни технологии превърнаха планетата в „глобално село”. На медииния фронт се води жестока борба за надмощие. Поради тези причини една внезапно възникнала криза е „благоприятна” тема за журналистите и инфарктно преживяване за специалистите по връзки с обществеността.

Като криза определяме повратната точка между спокойното течение на събитията и стреса, криза е ситуацията, стигнала необратима фаза. При достигането на този повратен момент събитията вече сменят конфигурацията си. Кризата заплашва целите и намеренията на въвлечените в нея лица, като последиците от са определящи за бъдещето на участниците. Характерни за кризата са неясната оценка на положението в първоначалния момент, както и формулирането на самата ситуация. Възможностите за контрол върху ситуацията са значително намалели, това влияе съответно на крайните резултати от възникналата ситуация.

Такава ситуация дава отражение върху живота, съдбите, бита и психиката на хората. Тя влияе не само върху потърпевшите, но и върху медиината аудитория и предизвиква медииния интерес по няколко причини :

  • Кризата сама по себе си е обект на интерес, тя е събитие.

  • Опитите за нейното разрешаване предизвикват медииното внимание. Разрешаването на даден конфликт е по-привлекателна тема от управляването му.


Други реферати:
Критерии и стандарт на селското стопанство
Художествен текст и художествен дискурс
Курсова задача по овощарство
Качество на образованието
Урок за нови знания- електронни таблици


Изтегли рефератаУрок за нови знания- електронни таблици - Facebook Image
Сайтът се поддържа от DH Studio | pomagalo1.com © 2012 | Общи условия