Въпросите – „Бел Ами”, Мопасан


Марио Радев

Въпросите – „Бел Ами” Мопасан


1.Личният път на Жорж Дюроа първоначално е покрит с добри намерения, но понеже му липсват воля и трудолюбие, той бързо се преориентира към деяния, които са откровено измамни, в сферата на журналистиката, а впоследствие – на политиката и финансите.

В началото той е безличен чиновник, провинциалист, бивш подофицер от френската армия в Алжир, човек в унизителното положение на социален аутсайдер. Героят е изпълнен с гняв към заможните жители на Париж, макар да мечтае да бъде като тях. В края на романа, Жорж Дюроа е парвеню , нагъл хитрец, изкачил се безпрепиятствено по стълбата на социалната йерархия, оставяйки зад себе си презрените атрибути на една старомодна според него и обречена да изчезне епоха – любовта, приятелството, истината, признателността, доверието.

Началната точка на изумителната кариера на Жорж Дюроа поставя някогашният му другар Форестие, вече известен журналист, завеждащ политически отдел във вестник „Ла ви франсез”. Форестие преподава с наставнически тон уроци на свой ученик и това „обучение” има деморализиращо въздействие в/у озлобения от бедността чиновник.

Съдбат6а на кариериста представлява низ от „победи”, постигнати с подлост и лицемерие – покоряване на женските сърца като трамплин към елитарните кръгове, „превземане” на журналистическия бранш чрез бързата метаморфоза от хроникьор в опозиционен вестник до гл. Редактор на официоз, с който са принудени да се съобразяват управляващите.

Моята кариера си представям така: Завършвам желаното образование, работя любимата си работа за достойно възнаграждение, уважават ме за това което върша, имам хубава къща, кола, хубаво семейство добри и възпитани деца.


2.Вестникът на Валтер не служи на хората, за да ги информира и образова, а манипулира общественото мнение и представи в полза


Други реферати:
Условия за туризъм в Холандия
Характеристика на хотел
Туристически маршрути
Технологичен дизайн на ресторант с 200 места
Фестивал Българска трапеза


Изтегли рефератаФестивал Българска трапеза - Facebook Image
Сайтът се поддържа от DH Studio | pomagalo1.com © 2012 | Общи условия