Защо не бъдем по-човечни

Защо не бъдем по-човечни?


(Есе)


Това може би е най-задаваният въпрос в днешно време. Явно забързаното ежедневие и съвременният ни приятел - технологията ни превръщат в нещо себеподобно - празно, хаотично. Нещо, изпълнено с механични движения. Станали сме роби и посмешище на собствения си просперитет и успех. Но защо не се опитаме да променим това и не започнем да живеем човешки живот, с човешки нужди и вълнения, защо не станем по-човечни? Отговорът се крие в това изречение - защото не сме нито машини, нито предмети, нито животни. Ние сме хора и трябва да бъдем човечни, защото, първо, чувстваме, а то е: любов, радост, вълнение, разкаяние, милосърдие, страст и желание. Всичко онова, което ни е сътворило човеци, а ние се самоизяждаме и унищожаваме взаимно.

Всички тези ценности не трябва да са чужди на нито едно човешко същество, в противен случай наистина може да се каже, че Хомосапиенсът е изгубил човещината и братството у себе си.

Любовта е майка и пътеводител на всяко живо създание и ако нея я няма, това означава, че човек е изгубен в собственото си аз и няма да намери покой, докато не се преоткрие и не съумее да се самосъхрани.

Била е майка и ще бъде, защото герои като Ромео и Жулиета ни показват, че по-мило и скъпо от


Други реферати:
Полупроводников диод
Пищов по ЕГЦ
Компресорни машини
Летателни апарати
Линейни двумерни цифрови филтри


Изтегли рефератаЛинейни двумерни цифрови филтри - Facebook Image
Сайтът се поддържа от DH Studio | pomagalo1.com © 2012 | Общи условия