Защо си харесвам живота и за защо не

Защо си харесвам живота, и защо не.

Есе... или по точно расъждение.Мое расъждение.


Дали си харесвам живота.... ами честно казано да.

Имам си толкова проблеми, трудно ми е, но мисълта, която ме крепи е, че щом съм създадена, трябва да живея.

Всеки си има проблеми – в училище, в работата, в дома, навсякъде и понякога му е трудно да ги преодолее.

Важното обаче е, как ще се чувстваш ако направиш нещо лошо, след като свърши проблема... за това трябва да изчакаш, всичко да отмине.

Честно казано, проблемите са навсякъде. Или нямаш билетче и контролъорът те хваща, или имаш двойка по математика, защото не си успял да научиш. Или пък родителите ти се карат, заради двойката. И защото не си ял... а ти просто си платил глобата в автобуса.

Всичко се върти, около главният проблем с който е започнало всичко. Обаче, аз не се отказвам, не зависимо какъв е проблема. Защото трябва да живея.

Вярно е, че днешните деца, са много арогантни и тези, с повечето средства, понякога “тероризират” по слабите. Това обаче, не трябва да ви отчайва, защото който издевателства над другите, показва малкото му себеуважение, защото той става смешен, глупав, тъп ако искате го наречете. Не, той не става готин... точно обратното.

Вярно е, обаче, че не всеки хулиган, обижда другия, за да стане готин. Той го прави, защото самия него са го обиждали и били, някога през живота му. Той никога не е изпитвал обич, или ако я е изпитвал, това е било само мислено.

За това аз не се занимава с тези хора.

Просто ги подминавам.

Все пак народът е казал “ убий глупака с мълчание “

Наистина, понякога, не можеш как да не устоиш да удариш този, който те дразни, но е по добре само да му се изсмееш в лицето, защото той само това заслужава. Усмивката на един добър, срещу злите думи на другия – лошия.

Какво друго харесвам в живота си... хубавите моменти, разбира се. Вярно е, че те са много по малко от лошите, защото на всяка крачка те дебне страдание, но все пак ги има.

И един хубав момент, е равен на 1000 лоши.

Аз живея и заради тях, защото без тях, какъв щеше да е света?


Други реферати:
Дни на Олимп
Децата и изкуството. Децата и изкуството
Морфология
Децата на улицата-социален феномен
Дискриминация на ромите


Изтегли рефератаДискриминация на ромите - Facebook Image
Сайтът се поддържа от DH Studio | pomagalo1.com © 2012 | Общи условия